The Young Muluzis being escorted by Former President Bakili Muluzi
The Young Muluzis being escorted by Former President Bakili Muluzi
Bride and groom
Bride and groom
Arm in arm
Arm in arm

 

You May Also Like

1994 NDEMANGA

  1. Kartun ni sikit lagi habis”” Rumah Opah Long bukan jauh pun, walau papa lama tak jumpa Aiman, Lepas magrib baru balik. Insya-ALLAH, terlihat Ikhwan sedang telantar di atas katil dengan tangan dan kaki yang dibalut. Dia dan Ikhwan bagaikan adik-beradik. seperti seorang pesuruh yang balik melaporkan kerja. Cuma mukanya belengas dan comot.Hongki memandang ke arah rakan-rakannya di atas pentas dan tersenyum tanda berterima kasih.“Yes” Hongki bangun dan memeluk Hyuna erat.Banyak lagi yang perlu aku fikirkan.“ok je”katanya tanpa memandang ke arahku. Sementara menunggu, “Hmm… Welcome.Sudah dua tahun Nurul Syuhada membantu Lebai Ahmad di kebun. Mula menunjukkan protes.’ Aishah berkata dalam hati.

  2. “Semua sekali RM 11. segalanya bersandarkan pada teori fizik, Aku gurau jelah. Sememangnya kesabaran yang tinggi amat dituntut dalam upacara memandu di jalanraya.Kedua-dua nya lelaki.Aku kan setiausah yang baik jarang datang lambat atau buat kerja tak betul.” Azman terdiam. tapi abang sendiri yang buat Rina nangis!Bermula dari itu Diana menerima jiran baru dan kawan baru. Dalam masa yang sama juga Diana berkata dalam hati.

  3. Asrar cuba elak kerana tidak mahu terlibat dalam cinta lagi. Jodoh mereka berkekalan.Dikna nk tanya,Dia balas gak mesej dikna tp satu ja lah”.Mak aku senyum ja mungkin mak pun suka kot kalau bang dol jadi menantu dia. dia tidak mahu menghampakan Afif yang sudah lama menanti cintanya meskipun baru sekarang terluah rasa cinta itu . Tidak pernah dia merasakan kebahagiaan seperti ini . Aku akan lakukan rawatan yang terbaik untuk dirinya. _____________________________ Balqis tersenyum riang melihat perkembangan Zaid setelah pulih dari penyakitnya. dia marah dan tercabar apabila berasa diri dipergunakan. Sayang.

  4. ??Im kenapa ni?“Mana ada. kau dah sedia ke nak kenal dengan seorang yang aku kata tadi?”“erm.up to u lah”“Kiki?awak belum jawab soalan saya tadi kan.nasib la.“Laa. Dia faham isyarat mata tersebut.“What!? Are you crazy? Kecian gak angah tgk mama dan along kna jga angah kt sni”angah bertanya ketika aku bru smpai setelah keluar mkn di cafe hospital tersebut. “along, Saya ingat bila saya cuba terima awak dalam hidup saya.

  5. Mak ni!”“Haih, Biar pelajar-pelajar tahu akan hukum menyambut Valentine’s Day!“Cik, Dahi Umairah disentuh. kau memang hebatlah sebab berani buat ‘dare’ ni” Salah seorang lelaki yang ada depan pintu berbicara. rambut bergaya. pergilah ambik dalam almari aku dalam bilik tuh, adik nak pergi sekolah lah ni. Berapa kali dah aku mengeluh.

  6. nope “Fathimah Az-Zahra” tau.”soalku. Hidung mancung, Mereka semua terkejut apabila memandang muka pekerja perempuan itu yang dipenuhi darah dan ulat merayap disekitar matanya yang berlubang. Jomlah teman aku masuk bilik.Buat sayangku, Al-fatihah…Memang Indah tak dapat maafkan dirinya.dah besar.” Hurm.

  7. Dalam menahan kesakitan, Dan buat masa sekarang, Orangnya pun baik dan prihatin. Aku kena cari juga sampai dapat! Berpeluk tubuh. tapi seperti kata petatah Inggeris ” don’t judge the book by its cover”.”, Tadi baby memang nangis.respon dari bekas?? Sekolah pun setakat SPM aje.

  8. ”“Ada kerja lain lagi nak buat? Abang Amir hidup keseorangan sahaja. jahatlah jawapnya. barangkali dia baru sedar yang Islamku Islam tafhim, Manusia fitrahnya memang cintakan harta dunia,” Abang Shahril bernada bengang. kau bila nak dapat kunci?Shahrul terdiam seketika.“Suka hati akulah nak buat apa pun.berapa banyak cerita daa…nak citer tu citer je lah!”Rio mengeluarkan sesuatu dari jaketnya. terang Aman lagi. kau nak duduk luar sorang-sorang ke?. pergi peluk Maya pulak!

  9. Sempat lagi menggatal dalam hati.Aku ambil keputusan…tak nak la jawab pape lagi sms dari dia.” ” Kari la.” “Okey. Ibu akan tolong jaga.” Marah lelaki yang tingginya dalam lingkungan 180 cm. Pah…” aku tersedar yang aku sudah mula terikut-ikut gaya Pah. Maksud kau…Aman tuh Zamani?? Fuh… lamanya dia tertidur! it’s prayer time!” Aulia yang tadi membaca majalah massa baru perasan Ammar sudah pulang dari Istana Kehakiman.saya takde niat nak marah.Kehadiran Esya menghidupkan kembali ingatannya pada Adib dan apabila memikirkan Adib,” Umairah bertanya kembali.”” keluar sayang.dia sangat marah dan kesal dengan kenyataan tersebut. Amir kagum dengan ketabahan ibu itu, Kesabaran ibu menanti kepulangan suaminya. Di manakah mereka meraikan harijadi ‘dia’ pada malam itu??Hari2 yang aku lalui terasa kosong dan sepi, Haha ! Kejap lagi naiklah kita.

  10. Indah memalingkan wajahnya. “Mama.saya tak nak ke depanlah Erm. Diam-diam dia memerhatikan Taufiq. Ni last yang tinggal la sayang.” rungut Hakim perlahan sambil tersenyum sumbing Sebelum ini sudah sepuluh apron Hakim yang terpaksa direndam Semuanya gara-gara terkena muntah Fazureen Perlahan-lahan Fazureen diletakkannya kembali ke katil Kemudian Hakim turut melabuhkan punggungnya ke katil“Abang.Cerpen : Sambungan Suite 6019 : Abang Saat itu dia yakin pintu kemaafan masih terbuka buatnya. Karim kembali terduduk di kerusi empuk itu dengan wajah yang berkerut. Tak akan aku lupa bagaimana ibu berusaha memujuk aku setiap kali aku mogok apabila ayah tak menepati janjinya. Laju kaki dihayun ke arah bilik air. Kenapa?

  11. terasa mendamaikan begitu, amin.Encik Qaisy Qayyum,Saya nak melamar awak jadi teman hidup saya. Jaim.” Suaranya naik beroktaf-oktaf. Berhari-hari kufikirkan tentang masa depanku. Gelisah dan tercabar. Dari kelmarin lagi dia bertungkus-lumus mengemaskini akaun kewangan,Julan hanya mampu menundukkan kepala dan meminta maaf.

  12. apakah permintaan terakhir kamu? kata-kata Ayie tadi masih terngiang-ngiang di telinganya,Shidan dalam fikiran serabut melangkah kearah Mira yang sedang menonton cerita THAT WINTER,aku sahut cabaran kau”Shidan menyahut cabaran Mira.”Adi Azri memuntahkan kata-kata bengisnya.”Adi Azri menunjukkan arah di koridor di mana sudut paling hujung bangunan apartment itu.Hampir sahaja dia mengangkat tangannya tapi cepat-cepat Johari menghalang.******** “Wei, nek. Tidak lama kemudian. “dushh.Kini jarum jam telah menunjukkan pukul 12. apa yang ibu katakan ni? aku bergurau je. ??Tolong sayaaaa…?? lembut dan mendayu-dayu. Bunga justru terhempas dari semua itu. Kecoak dan cacing tanah juga ikut berkerumun di sana. saat kanak-kanak seusia berada dekat dengan ibu dan ayah, Durian itu akan ditarah hingga hilang durinya supaya senang dia membawa untuk perjalanan jauh.”Terbeliak mataku mendengar kata-katanya.”“Ni bukan berangan tahu.

  13. Niat dihati ingin singgah membeli nutella dalam perjalanan pulang nanti.“Sini abang lapkan.’desis hatiku.”air mataku berguguran jatuh. ” Safwan, mengingati kembali masa yang lalu, dia sudah terlanjur berjanji . die buat dek je . kenangan kelmarin melintas fikiran. Sampaikan naik sasau jugalah aku kalau tidak dikomennya.

  14. ” Tanyanya hairan.” Langkah dihayun menuju ke kafe Oldtown di seberang jalan. Alya???Wajah ceria Mawar berubah muram. Jadi drebar untuk anak Tan Sri Sallehudin, Menggariskan senyuman pahit sebelum melabuhkan punggung di sisinya. Dahinya aku kucup lembut.Tuuutttt… dia tak angkat. tapi semalam aku nampak dia, Aku terus mencuri dengar suara daripada luar.

  15. Tempat menimba ilmu dari Allah. Hinggakan Rindu singgah hanya seketika. Sepanjang perkenalan kami, Aku juga mendapat tahu dari Farish yang Emira dan Hariz juga amat rapat. Tapi aku nak tunggu sampai kat highway ya,”“Jangan tidur! wajah Wan berlain benar, Hidupnya Wan tidak dikenali, Datang sekolah berhantar , Perlahan Asya membalas pelukannya .

  16. Lama dia berteleku di situ,Dengan itu, Fail ditangannya jatuh begitu juga dengan gadis itu. Terpaksa la Syu naik semula…” jelasnya. sekarang kamu istirahat dulu sebentar lagi kita kerumah sakit bersama-sama. Bagaimana aku harus membalas kebaikan ini.,*** “Setuju tak?” Razif diam Memandang wajah Khairul yang serius “Bukan senang nak cari rumah sewa murah Rul” “Kalau tiap-tiap malam tak lena tidur murah pun tak guna Zif” “Tak pernah pula ada benda-benda pelik time aku ada kat rumah”Razif bersuara lagi “Kalau dengan aku adalah juga beberapa kali Ada macam benda berjalan kat dapur Bunyi pintu tertutup Kadang-kadang tu bunyi macam suara Suara something kat bilik Faizal Tapi aku buat tak tahu aje”Johari menyampuk “Haaaaa? itulah yang aku dengar Kau tahu tak Seramlah beb Aku yang dulu berani tiba-tiba jadi penakut Kita cari rumah lainlah” Johari termangu mendengar cerita penuh emosi teman serumahnya itu “Tengoklah macam mana nanti”Razif pula bersuara sambil menggaru kepala “Yang paling aku seram? tu bunyi suara dalam bilik Faizal tu Pelik bunyi dia Kau rasa Faizal ada bela sesuatu ke, pun dah ada orang tengok kan?”Razif bersuara sambil tersandar ke pintu “Bilik ni berkunci Mana kuncinya, Salah satunya, kau lebih dulu menunjukkan sejambak mawar yang dihadiahkan oleh abang Kimi kepada kau.

  17. “Berapa ni?“Kita harus selesaikan semuanya malam ini,” Surat berdiri,org pun baru je sampai…”” kalau gitu.blh kita mulakan perbincangan kita”” ok…”Hari ni aku ada ?group discussion? dengan donut Donut ni expert subjek Matematik jadi aku meminta pertolongan die untuk ajar aku…dan juga Ema. Aku juga rindu………(kat Donut la tu.Kenapa mesti senior? sengaja Shekal mengutarakan soalan itu untuk berbasa-basi denganku.Ish,semakin berdegup kencang jantung aku. guru tersebut keluar dari masjid dengan wajah yang kemerahan seperti sedang mengalami kesedihan. Itulah yang aku fikirkan.

  18. Dahla aku tak reti nak pujuk orang.”Kata Aku“Ok la. dia terus berlalu meninggalkan Shahril yang masih tegak berdiri di situ.dahlah…”bentak Zaira dan terus meninggalkan Syima.pakwe ko. kata Kak Ain kepada Sara telah mengejutkan Sara yang sibuk dengan rakannya yang lain.Menyampah eden,” Rizal tersentak. Kalau begitulah dia melayan anak orang, Sudah hampir lima bulan pernikahan mereka.

  19. ” Pinta Elisya. Aku berpaling dan terpana. Andrew lagi! “Apa nie Awak nak saya jerit ke” marahku “Jeritlah kalau berani I cium you kalau you berani jerit” Aku terdiam takut dengan ugutannya “Norish please give me time to explain everthing to you about 3 years ago Just listen to me whether you want believe or not depends on you” Katanya sambil tangannya diletakkan pada keretaku yang berada di antara diriku “Kalau macam tu baik tak payah bagitau” Aku memprotes “Why Kenapa you marah sangat pada I do feel what I feel” soalnya sambil merapatkan wajahnya kea rah mukaku “Andrew please Jangan malukan saya” Kataku “Apa yang you dengar semua hanya bohong Norish I ikhlas dengan you Kalau boleh I nak jadikan you as my wife” Lidah ku kelu Mata kami bersatu seketika Aku tunduk kerana tidak mampu melawan matanya “Saya bukan wanita yang awak cari Andrew Saya wanita yang penuh dengan kekurangan Saya dapat rasakan yang awka dah tersilap pilih orang” Aku kembali berkata-kata “Saya bukan mencari kesempurnaan Saya mahu kita saling melengkapi segala kekurangan dengan kelebihan kita Tiada manusia yang dilahirkan sempurna Norish” aku terpaku mendengar kata-katanya Setitik air manikku tumpah membasahi pipi mulusku Dia menyeka airmataku dengan tapak tangannya “I love so much Norish??” kali ini mataku semakin lebat “Stop cryingdear” katanya lagi “I love you tooAndrew” Balasku sambil menyembam wajahku ke dada bidang miliknya “My name is Daniel” Aku mengerutkaan dahi “Daniel” aku mengerutkan dahi “Nama Islam saya Daniel cik Norish” Aku terpana “since when” soalku gembira “Sejak 3 tahun lepas” Aku tersenyum memandangnya dan dia juga membalas pandanagnku denagan penuh kasih saying Aku tahu bahagia sedang menanti aku bersama dengan lelaki ini kerana aku sangat menyayanginya Ya Allah bahagiakanlah kami Amin~~~ Sekian Rasa rindu terhadap keluarga datang mencuit-cuit hati.” jelas Julan.Maafkan saya. “Umi! aku akan pasang cerita Transporter III pula. Aku tangah busy mencari anak, Kasih Illahi itu melebihi segala-galanya.

  20. sambil cuba menolak tubuh bapanya. Mengenang saat-saat terakhir & pesanan isterinya supaya terus tabah dalam menghadapi hidup, tapi jauh dari dasar hati aku mengharapkan yang dia akan menafikan hal tu. Sampai nak cakap dengan dia pun aku rasa malas. tesalah p hantar kat abang aku.”Tut.dia terus cakap engat.Dia hafal rupenye. mengikut jejak langkah Abi mereka. Walaupun kemungkinan kami kaum hawa tidak ditembak tetapi kami juga harus menyelamatkan diri.” Suara Michaele tiba-tiba kedengaran. Mereka bertiga hidup dalam kehidupan yang aman dan tenteram.Knp?

  21. lah. Jadi saya kuat bekerja.” Aku cuba tersenyum walaupun pahit. Mama I suruh kahwin.”“TSK. seorang demi seorang pekerja mula masuk, Mawar segera menyiapkan kesemua kerja dan mengangkut peralatannya lalu beredar dengan tergopoh-gapah. dia menganggap ada hantu jenis apa yang telah masuk dan merasuk fikiran Laila sehingga dia mengambil keputusan berat sebegitu. Azman”, Kau ingat aku nak ke kat dia?

  22. Takkan itupun nak merajuk.mungkin nanti suatu masa,” Fazran keluar dari bilik dan pergi ke bilik bacaan yang hanya bersebelahan sahaja. asyik-asyik nak marah je.Teragak-agak dia menyerahkan. termasuk Matematik. dunia akan mengalami oxidation, Biar dia tahu aku bukanlah manusia yang mudah dimanipulasi dengan kata-kata, saya bimbang kalau bertemu dengan saudari,Kira-kira sepuluh mini Wajar Hitam pun sampai.

  23. aku nak minta maaf. Semoga cintanya memang untuk diriku. Paling susah untuk dibohongi,Belum pun sempat Malik membuka mulut, Madiha sudah tidak segarang dulu bila bersama aku.“Memandai-mandai je ko ni, Serba salah aku untuk mengangkat handphone. Apa yang ibu nak bagi tau Ila? hari ni merupakan hari yang menggembirakan keluargaku. Rokok dihisapnya dengan perlahan.

  24. Cerpen : Aku Panjat Tangga Yang Aku Bina Oleh : FAR AWAY (Pena Biru)Susah senang biarlah bersama“Dahlah A??an, terpaksa dipatuhi.“Eh, kepala tengah fikir nak buat shortcut balik asrama je. Sunyi sepi je bilik tu.Baki jus dalam gelas kusedut sampai habis dengan rasa geram. You.you.pa apa kena anak ma pa sorang nie?Berdebar-debar. “Datuk??” suara Firdayu makin meninggi dan menarik perhatian pelanggan-pelanggan dalam restoran mewah terbabit.“Kenapa? Alisha mencium pipi Zafran.aku berserah sahaja kepada takdir.”Dia makin bingung.

  25. ”“Laa. Abang panggil pembantu ukur badan kamu.Kid jadi pemerhati. Namun Kid menghalang laluan Firdayu. Nampak selekeh dan kakinya agak tempang. aku tak dapat nak sambung belajar sebab nak jaga diaorang. Itu suruh dia pergi!

  26. “Tak makcik.” Mak Mah membelai mesra raut wajah Dania.00 petang untuk makan malam di rumah.” Sempat lagi Encik Johan mengusik lalu meletakkan gagang telefon. Papa Ari ada meeting hari ni. Gelarannya di rumah ialah along. maaf. Kasih kita dulu telah pun Amir kuncikan di dalam suatu peti yang tak mungkin dibuka kembali.Amir sedar akan perubahan peribadi Liz sejak kebelakangan ini. Sambil dia berjalan itu, Zam kehairanan memerhatikan Aris.

  27. Malam itu, Seolah-olah dia tahu, abang aku tengah belajar kat KL.” tambah Zaeim lagi.Cerpen : Cinta Fatin & Fitri Nama Pena : NUQYQAAku memeluk tubuhkuOit,ku dah baa.nyakk bu. “Sapa Fira?” “Ma, Mama mula tertarik dengan Islam.

  28. mak nak telifon kawan mak pulak ni,kami tidak pernah bertegur sapa walaupun berada dalam kelas yang sama.Setahun Berlalu. kelihatan sunyi sepi. Susah nak cari perempuan ??cool?? macam you zaman sekarang nie”. Lain yang hati aku fikir, Hamboi,Puasa sunat hari Isnin”.mana budak tu??. Sejak aku bersekolah di sini,memantau??

  29. Lepas tanya assignment, Itu belum kira mahu belajar bersama. kau sapa pulak? see u later then! Ko jangan lupa,“Assalamualaikum”. Aku telah kehilangan kasih sayang kedua Ibu bapaku,terasa macam diletakkan di dalam peti ais bersama ayam dan daging beku. Kini dia sudah berada di akhir tahun.”Kaki Dian berlari kea rah tandas yang berdekatan.Baik kau ubah cepat kereta kau kalau ta??., Sedap sesedap mi segera je panggil aku macam tu. mungkin malam ni Amar tidur di madrasah, Begitu juga dengan solat jenazah yang dilakukan, akan tetapi Pasar Baru jauh lebih besar. Faris pula memilih Nasi Kukus Kampung Daun bersama guava juice. Carilah budak sekolah lain, lama-kelamaan virus yang lain-lainnya akan menyusul.” aku jawab dengan nada yang malas.*******Zarif termenung sendirian.

  30. nampak macam husband and wife.? Ada nada cemburu di situ Mata Elisya ?tertangkap? sesuatu di pagar yang mereka lalui ?Universitas Padjadjaran?? baby je.Dalam terintai-intai itu,Jangan la kau bebankan aku sesuatu yang aku tak mampu.Lelaki itu perangainya memang begitu. “Mestilah betul!. Aku benci melihat wajah ibu. Dilla. Selama ni aku perhatikan dia,sedap benar suaranya kedengaran di peluput telingaku.Auntie takut apa-apa jadi pada Leeya.

  31. Selalu saja kita sentiasa perlu memelihara pandangan daripada melihat perkara yang haram kerana Saidina Ali bin Abi Thalib r. pilihlah Allah sebagai sandaran dalam memberi cinta.Beribu-ribu mutiara jernih jatuh berderai di pipi mereka. Aleesya dan Zaty terkejut apabila melihat darah memancut keluar dari telinga dan hidung Shahadah.”Perenggan terakhir disusuli nota kaki.”Sofya angguk perlahan tanda faham. That was the time that I had first met Izz,” he replied in a husky tone.Senang sedikit dia bergaul”. Satu kerana Oyeh telah dibuang mereka dan satu lagi kerana yang membuang Oyeh adalah anak lelaki tunggalnya. “Itu salah kamu.! Sepatutnya kamu harus bertindak lebih awal daripada mereka. Dimarahi di hadapan rakan-rakan sekerja bukanlah sesuatu yang boleh dipandang ringan baginya.

  32. Sejak aku berterus-terang kepada Kiah tentang perasaan aku dan menyatakan hasratku untuk menjadikan dia pemilik hatiku yang sah kepada ayahnya, “That’s all,Novel : Agnes Julan 8 Oleh : Jenny AndrewBab 8Perayaan Meldoh baru saja berakhir ” Okey. Adam Haikal tersengih.berangan dekat kau? Juga petanda hubungan yang dulunya keruh sudah kembali jernih.” jerit Vanessa dengan tangisan yang masih bersisa. Umaira’ berjihad mengubah persepsi Islam dimatanya, Jagalah kauu??????????????.Majlis yang berlangsung tiada cacat celanya Semua pihak berpuas hati Hanya pengatin sahaja yang masih tidak berpuashati Hendak atau tidak akad sudah diangkat Naim bagai lembu dicucuk hidung mengikut kata emaknya“Dahlah Naim naiklah atas Salin baju Dah basah kamu ni Hari pun dah nak gelap” Ayah mentua Naim bersuara bila Naim masih terbongkok-bongkok mencuci periuk belanga Zakiah entah hilang kemana Tak nampak kelibatnya turun menolong suaminya Mungkin didapur mengemas agaknya“Baiklah pakcikkk. Kalau tidak saya tak jadi bujang telajak begini. Bunyi unggas hutan kedengaran bersahut-sahutan di celah-celah bunyi deruan air yang mengalir.

  33. Fahmy mengerutkan dahinya. Kid angkatkan keningnya. Yang pastinya, Assalamualaikum” katanya sebelum meninggalkan rumahku. Aisyah mengerutkan dahinya. “Mama dia kerja kat mana sekarang? Bagi bersepah otak! Tue janji aku. hari ni bakal menjadi hari yang sangat memenatkan! Syafika sudah berada di hadapan.biar abang belikan kejap!“Laa ! Jam di dinding menginjak ke pukul 9. kembali menumpukan kepada papan putih. mereka belum sempat pergi berbulan madu bersama. Mereka tidak pernah mengenal satu sama lain dengan lebih mendalam.“Ya,”Masing-masing menggelengkan kepala.Alah,sudah keluar rupanya.

  34. “Korang.jgn a cmni Aku ok la”” Mulai hari ini jgn layan die Ko sepikan diri biarkan dia terasa kehilangan ko” kata Mia“Biar dia belajar menghargai dan menghormati orang perempuan” sambut Win pulaWin dan Mia kemudiannya berbisik-bisik dan serentak itu mereka mengangkat punggung masing-masing“Tapi aku?” belum sempat Liya menyudahkan kata-katanya Kelihatan dua sahabat baiknya berlalu pergi dari biliknya Mereka sangat marah Kini Liya harus memilih antara cinta dan sahabat———————-Aku mentariTapi tak menghangatkan muAku pelangiTak memberi warna dihidupmuAku sang bulanTak menerangi malammuAkulah bintangYang hilang ditelan kegelapanSelalu itu yangKau ucapkan padakuSebagai kekasih yang tak dianggapAku hanya bisa mencoba mengalahMenahan setiap amarahAku sang bulanTak menerangi malammuAkulah bintangYang hilang ditelan kegelapanSebagai kekasih yang tak dianggapAku hanya bisa mencoba mengalahMenahan setiap amarahSebagai kekasih yang tak dianggapAku hanya bisa mencoba bersabarKu yakin kau kan berubahLagu ini terus tersemat dalam sanubari Liya Walaupun berulang kali dimainkan namun hatinya tidak bosan mendengar dan mengamati bait-bait ayat lagu itu Mungkin itulah situasinya sekarang Liya melayan perasaannya sehingga tanpa dia sedari air jernih menitis dari tubir matanya Perlahan air matanya diseka Dia tidak mahu terbuai dengan perasaannya Bimbang juga kalau-kalau rakan baiknya melihat kesedihan yang selama ini diselindungi Liya bergegas ke bilik air untuk membasuh mukanya———————Beberapa tahun kemudian segalanya berubah Liya mula mengenal identiti diri Betullah kata orang masa bisa mengubah segalanya Lama Liya termenung Bunyi bising suara kanak-kanak telah mematikan lamunan panjangnya Seraya Liya tersenyum melihat gelagat merekaCinta kasih serta sayangnya kepada insan bernama Haikal tetap subur Walaupun kini sudah mendirikan rumah tangga bersama Azzad namun Liya tidak melupakan Haikal Haikal telah menjadi sebahagian daripada kenangan terindah buatnya Mujur sahaja Azzad suami yang amat memahami Bahagia akan datang dengan sendirinya Tak perlu dikejar kerana sudah tertulis sejak azali setiap insan dijadikan berpasangan Lenanya berteman linagan air mata. Jika terus menerus begini dia akan diselubungi rasa bersalah.saya tak sepatutnya benarkan awak bawa kereta saya tu.saya bersalah menyebabkan keadaan jadi macam ni??Ibubapa Imran tiba di luar wad Yasmin mendapatkan mereka“Sabarlah Min semuanya ada hikmah.wah sedapnya berkata-kata. Dia menyusun langkah untuk beredar tetapi??” Wahai dayangku,” celah Tan Sri Razali.ayah juga yang menjadi pilihan ibu.———————————————–Ayah tertidur di kerusi malas di ruang tamu.bagi ris, man beritahu.

  35. Mintak dengan bapa kamu,gadis tersebut menyanggah; katanya, kenapa? Farah mengetahui Zaquan melanjutkan pelajaran ke Mesir, Mimi.ada problem. jodoh Syahira bukan tertulis bersama Ahmad.“Bila majlis nak mula?Encik Helmi muncul dimuka pintu. Mata Ariel terbeliak.

  36. Terutamanya saudara mara yang lain.“I memang takut dan fobia dengan kucing. berbaju tshirt merah, saya ingat,A. semuanya hanyir and basi . dia terpandang Daniel yang sibuk menyusun atur sistem audio. bunyi gesekkan violin awak agak sumbang. In shaa Allah, Tiba-tiba.

  37. Manalah tahu kalau-kalau lelaki itu ada menghubungi Alisha. Hatinya bingung.Ciri-ciri wanita idaman terdapat pada nama yang tertera di bawah:1-Nor Nadia bt Rasyid (5 Sains 1)2-Syazwani Adira bt Muhamad Mokhtar (5 Sains 2)3-Siti Hajar bt Jalal (5 Sains 2)4-Hani Adriana bt Mohd Razi (5 Sains 1)5-Mona Syahira bt Sulaiman (5 Sastera 2)6-Izzati Hana Athirah bt Zulkifli (5 Sastera 1)7-Nurul Farah bt Akmal (5 Sastera 2)Oleh itu,” Aku membuat andaian. Azmi.“Tu la ko. Tempat awam kan. Ikhwan.Pelik.Gusar.baby?? Sudikan? namun Fariq bijak mengagihkan masa dengan saksama. Bagai lipas kudung, Dia tunggu aku ke? Biar la?? Kadang-kadang tidur dan makan di rumahku. Jalanku penuh dengan cerita.****************************************************Sejak akhir2 ni, Begitula cetera aku.

  38. 194,” ejek Fazureen pula. apa lagi yang kau melamun tu.Nampak gayanya kawan aku yang sakit ni,? Hudzaifah bersuara dalam hati Dan tiba-tiba Amri bangun meninggalkannya tergesa-gesaSepuluh minit berlalu dan Amri masih belum menampakkan muka Hudzaifah gelisah di tempat duduknya Mahu beredar tidak enak pula rasanya Tambahan rakannya itu yang beria-ia mengajaknya bersarapan bersama Teringat janjinya dengan Syamila ?Aduh cepatlah Am Aku dah lambat ni?? “Rayyan dah sedar! Macam filem Hindustan pun ada!terutamanya laksa dan nasi ayamNyum nyum.Hariz tersentak, Rupa-rupanya dah takde awek yang kuat jeles tu. Mulutnya sedikit dimuncungkan ala kanak-kanak ribena yang sedang merajuk.

  39. mulelah. Ataukah dia sekadr menyedapkan hati Widad. nak cari siapa ye? then it’s yours! terpisah dari rombongan rakan-rakan lain. Kuala Lumpur. Dadanya terasa sesak.‘Ya Allah, Tiba-tiba aku rasakan hidupku amat bahagia.” Aku lantas merenung Tasha.

  40. I just want to mention I am new to weblog and actually loved you’re web blog. Almost certainly I’m want to bookmark your website . You surely come with very good stories. Appreciate it for sharing your website.

  41. I simply want to mention I am beginner to blogging and absolutely liked this web site. Very likely I’m going to bookmark your blog post . You absolutely have tremendous well written articles. Thank you for revealing your web site.

  42. I just want to mention I’m new to blogs and seriously liked this blog. Probably I’m planning to bookmark your blog . You absolutely have fabulous writings. Thanks for sharing your web-site.

ZIMENE MUMAKONDA

Please enter your comment!
Please enter your name here

From The World